Energie besparen doen wij zo! BV/ EBDWZ

Besparen op verlichting

Wat verbruikt 1 TL buis per jaar?

Als 1 ouderwetse (T8) TL buis 8 acht per dag brandt, kost dit u ongeveer 32 euro per jaar.


Als uw bedrijf 250 TL-buizen heeft, betaalt u dus ongeveer € 8.000 per jaar aan TL verlichting.

Bij gebruik van LED armaturen, T5 TL (nieuwe T5 armaturen of de T5-Adapter) wordt dit ongeveer € 4.500, een jaarlijkse (!) besparing van liefst € 3.500.

-
Brochure T5 adapters
-
Vul het rekenmodel voor wat u kunt besparen
- Stuur mij een besparingsberekening
- Praktijkvoorbeeld besparen met T5-adapter

Iets niet duidelijk? Vraag het ons.

Uw naam
Uw e-mail *
Telefoon
Uw vraag


NOOIT MEER TANKEN?!

nooit meer tanken?

klik voor meer info


Andere veel gestelde vragen

Is uw on line Helpdesk een computer?
Nee, u kunt direct chatten met een 'echte' medewerker.

Zijn er verschillen tussen verschillende merken T8 T5 adapters?
Voor het oog niet of nauwelijks, de kwaliteit loopt echter sterk uiteen. Wij adviseren u bij de keuze voor een leverancier oa. op enkele belangrijke kwaliteitsaspecten te letten. Wij verkopen de De 'Rolls Royce' onder de T5 adapters!

Is de TL Bespaaradapter hetzelfde als een T5 adapter?
Ja, de 'TL Bespaaradapter' wordt in het technisch jargon 'T5 adapter' genoemd. Ook is de term 'T8 T5 Adapter' in gebruik. In het buitenland spreekt men meestal van de 'T5 Converter'. Hoe dan ook 'TL Bespaaradapter', 'Retrofit',T5 adapter' ,T8 T5 Adapter' of 'T5 Converter', T5 Retrofit conversion kit; het zijn allemaal andere namen voor 1 apparaat.

Levert u sporthalverlichting?
Ja, wij leveren sporthalverlichting.

CARY LED

Verkoopt u verlichting voor vuurwerkopslag?
Ja, wij verkopen TL voor vuurwerkopslag.
Verkopen jullie LED in Kaap Verdie?
Ja, wij verkopen LED in Kaap Verdie.

Levert u Verbatim LED buizen?
Ja, wij leveren led buizen van Verbatim.

Levert u noodmodules?
Ja, wij leveren een noodmodule voor LED verlichting.

Is de lichtopbrengst van T5 TL hetzelfde als een TL T8 lamp?

Voor een goede lichtopbrengst is T5 TL dus de beste keuze (Bron: Wikipedia).

Het aantal Lumen per Watt van een T5 lamp is hoger dan van een oude T8 lamp. Een TL T8 lamp produceert alleen in het begin meer licht. De lichtopbrengst van de TL T8 lamp neemt echter af tot ongeveer 70% van zijn oorspronkelijke lichtopbrengst. T5 TL geeft na het inbranden gedurende de gehele levensduur nagenoeg dezelfde hoeveelheid licht (meer informatie)

Hoe bedoelt u dat uw T5 adapter in Nederland wordt ontworpen?
Bij ons, in Nederland dus, wordt de T5 adapter die wij vermarkten ontwikkeld. Hiervoor hebben wij een R&D collega. Wij perfectioneren continue onze T5 adapter naar een ongekend hoog technisch nivo. Wij eisen vervolgens van onze leverancier dat hij zich 100% aan onze specificaties houdt. Om hier op toe te zien bezoeken wij minstens 3 maal per jaar de fabriek en hebben wij een collega die zich louter met kwaliteitscontrole bezighoudt. Veel van onze collega's doen het anders. Zij bestellen een adapter op een website als Alibaba en hopen er het beste van. Om de verschillen in kwaliteit inzichtelijk te maken, hebben we een handige check list gemaakt.

Waarom is T5 TL gezonder dan (oude) T8 TL?
Werken in T5 TL is veel gezonder dan in de oude T8 TL, lees onze toelichting.

Wat is de TL Bespaarkit van Essent?
De TL Bespaarkit is de combinatie van een energiezuinige T5 TL Buis en een T5 adapter.

Leveren jullie UFO LED lampen van 90 watt?
Ja, wij leveren 90 watt UFO LED lampen

Leveren jullie UFO LED lampen van 140 watt?
Ja, wij leveren 140 watt UFO LED lampen
Leveren jullie UFO LED lampen van 180 watt?

Ja, wij leveren 180 watt UFO LED lampen

Leveren jullie UFO LED lampen van 200 watt?
Ja, wij leveren 200 watt UFO LED lampen

Wat zijn de voordelen van de TL Bespaaradapter?
Omdat de voordelen van de TL Bespaaradapter over de hele website verspreid staan.

Heeft uw TL Bespaaradapter een warme start aan beide zijden?
Ja, onze TL Bespaaradapter heeft een warme start aan twee kanten. Dit is belangrijk voor de levensduur van de T5 bespaaradapter. Het komt helaas nog voor dat er T5 adapters op de markt zijn die slechts aan één kant van de lamp een warme start hebben. Vraag dit, en andere belangrijke technische aandachtspunten, altijd na!

Wat is het verschil tussen de TL Bespaaradapter en de Bespaarbuis?
Beide producten maken gebruik van de superieure, energiezuinige T5 TL buis. Het verschil zit vooral in het gemak waarmee de buis kan worden vervangen als deze defect is. In de Spaarbuis zit de TL namelijk ingebouwd in een pijp.

Heeft uw T5 adapter een End of Life beveiliging?

Ja, onze T8 T5 adapter heeft een End of Life beveiliging. Dit is belangrijk! Vraag daarom bij onze con-collega's na of hun T5 adapter dit ook heeft. Goedkope T5 adapters (lees: meuk) hebben vrijwel nooit een End of Life beveiliging.

Heeft uw T5 adapter koperen pinnetjes?
Ja, en dit is inderdaad erg belangrijk. Slechte T5 adapters hebben metalen pinnetjes waardoor veel verlies optreedt!

Doet uw bedrijf aan groepsvervanging van verlichting?
'Ja, ons bedrijf doet aan groepsvervanging van verlichting.

Voldoet uw T5 adapter aan de RoHs norm?
Ja, onze T5 adapter wél. RoHS staat voor 'de beperking van gebruik van gevaarlijke stoffen in elektronisch appratuur'.

Kent u TL Bespaar Snel uit Cranendink?
Ja, TL Bespaar Snel is een leverancier van T5 adapters zonder TuV keuring.

Is de bedrading van T5 adapters dubbel geisoleerd?
Ja, uit oogpunt van veiligheid is de bedrading van ónze T5 adapter dubbel geïsoleerd. Voor zover bekend heeft geen enkele ander T5 adapter-merk deze belangrijke beveiligingsmaatregel.

Ons bedrijf wil besparen, maar heeft moeite geld vrij te maken. Is dit een probleem?
Wij hebben een leuk financierings-model waarbij uw energierekening gelijk blijft, terwijl u aanzienlijk minder elektriciteit gaat verbruiken door onze producten. U betaalt dus eigenlijk te veel en dit verschil wordt gebruikt om uw investering mee af te lossen. Het voordeel is dat u geen 'extra' geld hoeft vrij te maken.

Verkoopt u Halstraler?
Ja, wij verkopen Halstralers.

Verkoopt u sleeves voor TL?
Ja, wij verkopen TL verlichting met HACCP sleeves. Dit is in de levensmiddelenindustrie verplicht ivm HACCP. HACCP Sleeves zijn een soort condoom rondom de TL om te voorkomen dat een kapotte TL glassplinters op de werkvloer geeft. Ook beschermt de TL sleeve tegen bijvoorbeeld ammoniak- en oliedamp.

Verkoopt u ook nieuwe T5 armaturen?
Ja zeker, wij verkopen nieuwe T5 armaturen. T5 Armaturen bestaan in duizenden types en maten. Vul daarom ons formulier in of we het door u gezochte armatuur kunnen leveren.

Hoe zit het met het verwijderen van de starter?
Onze T5 adapters maken gebruik van een 'overbruggingsstarter'. Bij het plaatsen van de T5 adapter vervangt u de traditionele starter voor deze overbruggingsstarter. In de overbrugger zit een zekering, net als in het voorschakelapparaat van de adapter. Daarmee is het armatuur dus ook buiten de T5 adapter om beveiligd.

Hoe zit het met de warmteontwikkeling?
Van warmteontwikkeling is bij onze adapters zo goed als geen sprake omdat het voorschakelapparaat grotendeels digitaal is (met IC's).

Wat zijn TL armaturen met noodstroomvoorziening?
Dit zijn armaturen met batterijen, waardoor de lampen op een laag pitje blijven branden als de stroom uitvalt. Dit is voor de veiligheid belangrijk. U loopt dan niet in het donker in het geval van brand bijvoorbeeld. De T5 adapter werkt niet in een dergelijk noodarmatuur!

Werkt de T5 adapter ook in armaturen met noodstroomvoorziening?
Noodstroom kan geen T5 lamp aansturen. Dus als de stroom uitvalt, zal de TL niet branden. Twee oplossingen zijn:
- In het noodstroomarmatuur de T8 buizen laten zitten
- De T8 noodstroomarmaturen vervangen voor T5 noodstroomarmaturen.

Is ons systeem hetzelfde als het vogeldaglichtsysteem van BirdLights ?
BirdLight is ‘gewoon’ T5 TL en een T5 TL buis geeft rustig licht. Dit vinden vogels prettig. Het 'Bird Ligh-systeem' (alom bekend in de vogelwereld) is een T5 TL in combinatie met een T5 Bespaaradapter. Dit leveren wij inderdaad.

Waar staat T5 voor?
De T staat voor 'tube', het Engels voor buis. Het cijfer duidt op de diameter van de lamp in Inch. T5 = 5/8 = 16 mm. Een T8 buis is dikker, T8 is namelijk 8/8 = 26 mm.

Levert u LED portiekverlichting?
Wij leveren momenteel nog géén LED portiekverlichting omdat wij het product met de juiste prijs/ kwaliteitverhoduing bij onze leveranciers nog niet hebben gevonden.

Is LED een volwaardig alternatief aan T5 TL?
LED TL is een product dat een snelle ontwikkeling mee maakt, maar tot heden te duur is voor de prestaties die worden geleverd. Dit lichten we graag toe.

Did you see this banner in Frankfurt or Hong Kong?
yes, we did.

Als T5 TL zo goed is, waarom gebruikt dan niet iedereen T5 TL?
T5 TL zijn begin jaren negentig ontwikkeld. Energiekosten en het milieu waren destijds niet zo'n item waren als nu. De kosten van energie waren bijzonder laag, waardoor er nauwelijks noodzaak tot bezuiniging was.

Voor het overstappen naar T5 TL was het bovendien vroeger nodig nieuwe armaturen te kopen! Ondernemers zagen door de lage energieprijs deze noodzaak niet. Daardoor is T5 nooit echt van de grond gekomen. Door de komst van de TL Bespaaradapter (of T5 adapter) kunt u T5 TL in uw huidige armaturen gebruiken.

Wat is Blindstroom?
Kortweg komt het er op neer dat er meer stroom loopt dan de hoeveelheid stroom die daadwerkelijk wordt gebruikt door apparaten. Bij oude armaturen en helaas ook LED TL is er vaak sprake van veel Blindstroom. Bij T5 TL niet.

Waarom is een gewone TL-buis (T8) milieuonvriendelijk?
Omdat de buis meer energie verbruikt moet er meer CO2 worden geproduceerd om uw gebouw te verlichten. Daarnaast heeft de T8 buis een beperkte levensduur en bevat de T8 TL buis veel kwik en fosfor.

Wat is een T8-T5 adapter?
Een T8-T5 adapter (ook TL Bespaaradapter genoemd), zorgt er voor dat de technisch sublieme en energiezuinige T5 TL past in een bestaand armatuur.

Wat is moderne T5 TL verlichting?
Moderne T5 TL (dunne buis) werkt op een frequentie van 20.000-50.000 hertz en wordt daarom 'Hoog Frequent TL' genoemd. T5 verbruikt veel minder stroom. T5 TL behoudt over de jaren langer zijn lichtsterkte, dit in tegenstelling tot de gewone TL buis.

De T5 TL buis verbruikt zo’n 40% minder energie en gaat 3 maal langer mee. Is de buis daarom ook duurder?
Nee, de prijs van energiezuinige TL buis (of eco TL) is hetzelfde als een gewone TL-buis.

Past de T5 TL buis in een gewone TL bak?

Ja.

Wat is de terugverdientijd van eco tl (of T5 TL-buizen)?
De terugverdientijd is ongeveer 1 tot 1,5 jaar. Een ‘normaal’ kantoor doet er ongeveer 12 maanden over om de adapter terug te verdienen. Wij hebben
een rekenmodel ontwikkeld om de terugverdientijd van de T5 adapter voor u te berekenen.

Levert u ook gesealde T5 TL verlichting?
Ja, wij leveren TL met beschermfolie. TL buizen met HACCP folie zijn verplicht binnen de levensmiddelenindustrie.

Wat is beter T5 TL of LED TL?

Dat hangt van het doel van de verlichting af. Voor straatverlichting en vriescelverlichting is LED geschikter dan TL. In andere situaties is T5 TL weer geschikter. Wij hebben voor u de verschillen in
een overzicht gezet.

Moet ik kiezen tussen LED of T5?
Nee, het hangt van de toepassing af. LED oogt modern. Daarom kunnen wij ons voorstellen om in representatieve ruimtes, zoals bij bijvoorbeeld de receptie, LED TL te gebruiken. In andere ruimtes is het gebruik van het véél goedkopere T5 TL weer aan te raden.

Kunnen wij T5 proberen?
Wij kunnen ons goed voorstellen dat u voorzichtig bent al uw gewone TL buizen in 1 lap te vervangen door energiezuinige TL verlichting. Daarom kunt u bij ons
een proefexemplaar aanvragen. U vervangt slechts een deel van de TL verlichting en oordeelt vervolgens of u tevreden bent.

Bent u de enige leverancier van T5 TL buizen?
Nee, als de buis onverhoopt vervangen dient te worden bent u niet van ons afhankelijk. Er zijn verschillende leveranciers van deze eco-tl buizen.

Wat is de levensduur van de T5 TL buis?
De levensduur van T5 TL is ongeveer 24.000 uur. Een gewone TL gaat ongeveer 8.000 uur mee. De Bespaardapter heeft een levensduur van ongeveer 50.000 uur! De Bespaaradapter is dus in principe een eenmalige aanschaf.

Bouwen jullie ook oude straatlantaarnpalen om naar LED?
Ja, wij kunnen in bestaande straatverlichting LED plaatsen.

Verkopen jullie T5 adapters?
Ja, en wel de beste T5 adapter ter wereld!

Behoudt de energiezuinige T5 TL buis haar lichtsterkte?
Ja, absoluut! Dit garanderen wij.

Hebben jullie presentatiemateriaal van de LED Ombouwset voor portiekverlichting?
We hebben:
- een Powerpoint presentatie van de LED Ombouwset [153 KB]
- een advertentie van de LED Ombouwset
- een pagina over de LED Ombouwset

Kent u de BMC adapter?
Ja, de BMC adapter is bij ons bekend.

Levert u G24 LED PL Lampen?
Ja, deze G24 LED lampen leveren wij.

Behoudt T8 TL en LED TL haar lichtsterkte?
Bij de ouderwetse T8 TL buis loopt de lichtsterkte snel terug, bij LED is dit helaas ook vaak het geval (Bron) LED is een relatief nieuwe techniek en dit zal in de toekomst vast verbeteren, maar voorlopig raden wij LED niet aan.
Levert u een universele LED Driver?
Ja, wij leveren een universele LED Driver.

Levert u Tsong LED panelen?
Ja, wij leveren Tsong LED panelen.

Levert u Masterlock sleutelkluis?
Ja, wij leveren een prima sleutelkluis. Maar niet een sleutekluis Masterlock merk.


Mijn bedrijf heeft hoog frequent T8, valt er nu nog wat te bezuinigen?
Ja, de besparing als u van hoog frequent T8 overschakelt naar T5-TL is toch nog zo'n 25%.

Kent u de LED Ombouwsets?
Ja, met een LED Ombouwset stapt u eenvoudig over naar energiezuinige LED.

Verkoopt u goedkope LED Buizen?
'Ja, wij verkopen goedkope LED Buizen.'

Verkoopt u Valtavalo LED Buizen?
'Ja, wij verkopen Valtavalo LED Buizen.'

Leveren jullie verlichting voor magazijn & opslag?
Ja

Belonen jullie een goede tip?
'Ja, wij belonen een goede tip met een leuke extraatje.'

Leveren jullie HACCP LED buizen?
'Ja, wij leveren HACCP led buizen'

Verkoopt u explosievrije armaturen?
'Ja, wij verkopen explosievrije armaturen. Onze explosievrije armaturen zijn goedkoop.'

Verkoopt u explosieveilige armaturen?
'Ja, wij verkopen explosieveilige armaturen. Onze explosieveilige armaturen zijn goedkoop.'

Wat is Cosinus phi verbetering?
Een lage Cosinus phi geeft dus aan dat een apparaat veel blindstroom afneemt. Het verhogen van de Cosinus phi is 'Cosinus Phi verbetering'. Er zijn diverse producten op de markt die de cosinus phi van een apparaat kunnen verbeteren, waardoor het elektriciteitverbruik van uw bedrijf fors afneemt.

Voldoet uw verlichting aan de IFS norm?
De IFS norm bepaalt dat verlichting boven een productie plek...lees meer

Verkoopt u explosievrije Schuch armaturen?Verkoopt u explosiebestendig Stahl armaturen?Verkoopt u explosie ex verlichting van Ysebaert?

Verkoopt u explosieveilige CEAG armaturen?

Verkoopt u LED Highbay lampen?
Ja, wij verkopen LED High bay lampen?

Do you have a price list of T8 T5 Retrofit conversion kits adapters?
Yes, we have
a price list of T5 converters.

Wat is de Energieprestatiekeuring, EPK?
De Energieprestatiekeuring is een voortvloeisel uit het Energieakkoord dat gaat inhouden dat periodiek, vooralsnog wordt vastgehouden aan eens in de vier of vijf jaar, wordt gecontroleerd of eigenaren van zakelijk vastgoed genoeg energiebesparende maatregelen hebben genomen.

Levert u ook Inbouw sporthalarmaturen?
Ja, wij leveren een prachtig sporthalarmatuur Inbouw.

Verkopen jullie T5 houders?
Nee, wij verkopen geen
T5 houders.

Verkopen jullie ook LED galerijverlichting?
Ja, wij bieden
energiezuinige LED galerijverlichting.

Kent u TL Besparen?
Ja,
die kennen wij.

Wat is daglichtregeling (DLR)?
DLR is een optie die u kunt toepassen op TL armaturen.
Lees verder...

Verkoopt u energiebesparende TL buizen?
Ja, wij verkopen
energie besparende TL buizen.

Levert u hetzelfde assortiment als Neosave?
Onze collega's van
Neosave uit Rotterdam hebben eind 2012 hun bedrijf beëindigd. Wij leveren, net als Neosave, vergelijkbare energiezuinige oplossingen voor verlichting van uw bedrijf.

Kunt u een toelichting geven op de klasse indeling voor verlichting van de bouwplaats?
Ja, zeker,
leest u deze pagina eens goed door.

Verkoopt u goedkope T5 armaturen?
'Ja, wij verkopen goedkope T5 armaturen. Wij bieden bijvoorbeeld de
voordelige, snelle retrofit T5 armaturen oplossing. Vergelijk dit eens met de prijs lees ook de prijs van non-retrofit T5 armaturen'.

Wat is het verschil tussen Lumen en Lux?
Lumen is wat de lichtbron uitzendt en Lux is wat je daadwerkelijk aan licht op jouw plek ontvangt. (
toelichting)

Is de 'TL bespaaradapter' hetzelfde als een 'T5 adapter'?
Ja. Andere, veel minder gebruikte namen is de 'Retrofit adapter'. Ook wordt de term '
Retrofit Conversion Kit' gebruikt. Met 'Kit' wordt het pakket T5 adapter + T5 buis bedoeld.

Wat is Wieland?
Wieland is de merknaam van
een bepaald type stroomdistributie.

Verkopen jullie 'Hufterproof' armaturen?
Alles is kapot te krijgen dus 100% volledig 'hufterproof TL armaturen' bestaan helaas niet. Vandalen zullen echter een zware dobber aan ons armatuur
'Draco' hebben.

Levert u ook Inbouw sporthalarmaturen?
Ja, wij leveren een
prachtig sporthalarmatuur Inbouw.

Wat is traditionele T8 TL verlichting?
Traditionele TL-verlichting (dikke buis) werkt op een frequentie van 50 Hertz. Dit veroorzaakt soms
gezondheidsklachten. T8 verbruikt bovenal veel stroom en heeft bovendien een aanzienlijk systeemverlies (10-20 Watt).

Wat zijn de subsidiemogelijkheden bij de aanschaf van Hoog Frequente TL verlichting?
De aanschaf van de T5 bespaaradapters wordt door de Nederlandse Overheid gesubsidieerd met een Energie Investerings Aftrek van 41,5%. Daarmee worden de voordelen nog groter.

Partijen als Greenfox bouwen bestaande armaturen om. Is dit een goed idee?
Ombouwen is arbeidsintensiever dan het plaatsen van een T5 adapter en daarom uiteraard duurder. Ombouwen is dus g
een goed idee.

Is deze subsidie moeilijk aan te vragen?
Nee, dat is het niet. Wij helpen u bovendien graag en kosteloos bij de
subsidieaanvraag

Levert u verschillende kleuren TL?
Wij leveren T5 TL buizen in
alle kleuren, alle merken en alle wattages.

Brengt Philips ook T5 adapters op de markt?

Jazeker, Philips verkoopt net als wij T5 adapters. De
Philips T5 adapter is door het concern vooralsnog alleen op de markt gebracht in Azië. Het is onbekend of en zo ja wanneer Philips TL Bespaaradapters op de Nederlandse markt brengt.

Wat zijn LED Highbay lampen?
LED high Bay lampen zijn een zuinig alternatief voor gaslampen en voor halogeenlampen.

Kun je T5 TL dimmen?
Een TL met conventioneel voorschakelapparaat kan niet worden gedimd. Als uw huidige TL buizen kunnen worden gedimd, dan heeft u Hoog Frequent T8 TL of T5 TL buizen hangen in uw bedrijf. Bij laag frequent, ouderwets T8 TL is dimmen niet mogelijk.

Als u TL wilt dimmen, kunt u kiezen voor een T5 armatuur met een EVSA (elektronisch voorschakelapparaat) dat speciaal voor dimmen is gemaakt. Als de ESVA niet geschikt is om te dimmen, is de enige oplossing deze ESVA te vervangen door een nieuwe die wel dimbaar is.

Overigens raden wij het dimmen af omdat dit ten koste van de levensduur van de TL buis gaat. Beter is het om een daglicht afhankelijke regeling te gebruiken.

Is jullie T5 adapter goed?
Ja, wij verkopen 100% zeker
de beste T5 adapters ter wereld.

Mijn T8 TL buizen flikkeren. Hoe komt dat en wat is er aan te doen?
T8 TL verlichting is laagfrequent (50 Hz) en dit veroorzaakt een flikkering van het licht. Hier is niets aan te doen. Het beste kunt u de T8 TL buis (de gewone TL buis) vervangen door de T5-buis (ook wel eco-tl genoemd). Deze flikkert niet en bespaart zo'n 40% energie.

Wat is de gemiddelde levensduur van de de TL bespaaradapter?
De T5 bespaaradapter gaat ongeveer 50.000 uur mee.

Er zijn ook 90 cm TL´s zoals de Philips TL-D. Is hier ook vervanging voor ?
Ja, maar op deze T5 adapter zit langere levertijd.

Verkoopt u LED Highbay lampen van 90 watt?
Ja, wij verkopen
LED High bay lampen van 90w.

Hoe voorkom je inschakeling van het voorschakelapparaat van de TL armatuur na inbrengen van de T5 adapter?
De starter wordt vervangen door een overbruggingstarter. Deze starter voorkomt dat de oude VSA van stroom wordt voorzien. Bekijk
onze instructievideo.

Wat is de gemiddelde levensduur van een T5 buis?

Een T5 buis gaat meer dan 24.000 uur mee en behoudt daarbij zijn lichtsterkte.

Kunnen jullie ook parkeergarages zuiniger verlichten?
Ja, wij voorzien regelmatig
parkeergarages van energiezuinige verlichting.

Wat is een MIRO reflector?
MIRO is formidabel reflectiemateriaal dat de lichtopbrengst van armaturen aanzienlijk verhoogt. Wij gebruiken
MIRO 4 reflectiemateriaal in onze armaturen.

Wat heeft Energielabel A met verlichting te maken?
Verlichting bepaalt vaak een groot gedeelte (20 tot 40%!) van het energieverbruik van bedrijven en instellingen,
het verlagen van het Energielabel met verlichting is dus een logische stap.

Leveren jullie ook stalverlichting?
Ja zeker, wij leveren
stalverlichting.

Verkoopt u ook klokarmaturen?
Een
klokarmatuur is een andere benaming voor High bay's. Wij verkopen dus inderdaad klokarmaturen.

Verkoopt u ook losse T5 Tl buizen?
Jazeker, en onze T5 TL buis is ook nog eens
goedkoop.

Kent u de Prolumia LED Ombouwset?
Ja, met
een LED Ombouwset van een Prolumia kunt u een portieklamp ombouwen naar LED. De Prolumia LED Ombouwset geeft echter heel weinig licht, slechts 200 lumen.

Kent u Boundless World Solutions?
Ja, met dit bedrijf verkopen we
LED op Kaap Verdie.

Heeft u een artikel in VvE Belang?
Ja, wij hebben een artikel geplaatst in VvE Belang.


Wat is uw bedrijfsnaam?

'Energie besparen doen wij zo!' is ons webadres maar ook onze bedrijfsnaam! Wij zijn marktleider in Nederland op het gebied van de (T8 T5) TL Bespaaradapter.

Naast de TL Bespaaradapter bieden wij andere energiebesparende producten, biedt ons team ook uitvoerende diensten en advies.

 
Copyright Energie Besparen Doen Wij Zo BV/ EBDWZ