LED of Inductie High Bay?


LED High Bay's   Inductie High bay's
 

Download verschillen tussen LED en Inductie High Bay's [46 KB]

LED of Inductie?

Ons wordt regelmatig gevraagd wat een betere keuze is: Inductie of LED. We zetten de verschillen tussen LED High Bay's en Inductie Inductie High Bay's kort voor u uiteen.


Besparing
Beide technologieën zijn een sterke verbetering ten opzichte van traditionele lampen. Inductie en LED high bay lampen gebruiken beide aanzienlijk minder stroom en dit levert een flink financieel voordeel op.


Technologie
Inductie lampen zijn een bewezen, vervolmaakte technologie en LED is als technologie volop in ontwikkeling. Inductie lampen zijn daarom een veiligere keuze.


Verblinding
Een LED High Bay verblindt als je er in kijkt, een Inductie High Bay niet. In ruimten waar regelmatig naar boven wordt gekeken (een magazijn met stellages, sporthal of zwembad) is het daarom verstandiger een Inductie High Bay te kiezen.

Er zijn overigens LED High Bay lampen die niet verblinden, maar deze zijn prijzig.


LED verblindt

vervelend bij de rugslag


Levensduur
Inductie lampen hebben een levensduur tot wel 100.000 branduren. Dit komt overeen met 25 jaar bij 10 branduren per dag. LED haalt deze levensduur (nog) niet.


Lichtopbrengst
Een LED High Bay geeft in de eerste fase van de levenscyclus meer licht dan een Inductie High Bay.


Lichtverloop
De lichtopbrengst van LED loopt sneller terug dan bij Inductie. Op een bepaald moment kruisen deze lichtcurve's elkaar in het voordeel van inductie.


Inductie gaat langer mee en de lichtopbrengst loopt minder snel terug


Waarom is Inductieverlichting minder bekend en populair dan LED?
Omdat Philips tot 2014 een patent had op Inductie technologie. Daardoor was Inductieverlichting onbetaalbaar voor het MKB en alleen toegangelijk voor overheden. Nu de patenten van Philips zijn vervallen is deze techniek voor iedereen beschikbaar en betaalbaar.


Defecte lichtbron
Het is vervelend, maar lampen gaan soms kapot. Als de lichtbron van een LED High Bay kapot gaat, kunt u de hele LED High Bay weggooien. Bij een Inductie High bay kunt u de losse lamp vervangen.


Bij Inductie lampen kunt u de lamp verwisselen

bij LED nog niet


Concurrentie
De concurrentie onder LED fabrikanten is moordend. LED leveranciers proberen daarom op allerlei manieren zo goedkoop mogelijk te zijn en dit komt niet altijd de kwaliteit ten goede. De markt van Inductieverlichting kent enkele aanbieders en dit bevordert de kwaliteit en de stabiliteit van de technologie.


Warmtebestendigheid
LED lampen zijn minder goed bestendig tegen een zeer warme omgeving (omgeving met ovens bijvoorbeeld) dan Inductie lampen.


LED is minder warmtebestendig dan Inductie


Prijs
Inductie High Bay lampen zijn doorgaans iets goedkoper dan LED lampen.


Meer weten?
Kijk op de website www.inductie-highbay.nl. Hier vindt u interessante achtergrondinformatie. U kunt ook onderstaand formulier invullen. Dan nemen we spoedig contact met u op.


Uw naam *
Organisatie
Telefoon *
Email *

...