Energie besparen doen wij zo! BV/ EBDWZ

Bewegingsmelders

Aanwezigheids- en bewegingsmelders


Onze T5 adapters en armaturen werken goed samen met aanwezigheids- en bewegingmelders. Het schakelen van TL buizen leidt echter tot meer slijtage aan de cathoden. Hoe vaker aan/uit, hoe eerder een TL buis verslijt. Dat is overigens geen drama, want een T5 buis kost slechts een paar euro.

Bovendien heeft onze T5 adapter en dubbelzijdige 'warme start'. Dit betekent dat de cathoden van de TL buis een fractie van een seconde worden voorverwarmd alvorens door te starten. Dit komt de levensduur weer ten goede.

Wel moet u er rekening mee houden dat een T5 TL buis altijd enkele minuten nodig heeft om tot volle lichtsterkte te komen. Dit betekent dat de lichthoeveelheid direct na het opstarten even (!) tegenvalt. Hier moet u even rekening mee houden bij gebruik van een bewegings- of aanwezigheidsmelder in combinatie met een T5 TL buis.

Veel gestelde vraag

Wat is het verschil tussen een aanwezigheidsmelder en bewegingsmelder?

'Het belangrijkste verschil zit in hun detectie-eigenschappen en toepassingsgebieden. Bewegingsmelders reageren op lopende bewegingen. Aanwezigheidsmelders reageren met extreem nauwkeurige sensoren op de allerkleinste bewegingen.

Als u dus een krant leest in de aanwezigheid van een bewegingsmelder, zal het licht uitgaan. Het gaat veel beter om dezelfde krant te lezen onder verlichting dat aangesloten is op een aanwezigheidsmelder. Bewegingsmelders hebben dus de eigenschap het licht te willen uitschakelen wanneer dit niet de bedoeling is.'

Professionele bewegingsmelders

Bewegingsmelder RG037A Inbouw Professionele kwaliteit € 62
         
Bewegingsmelder RG037B Opbouw Professionele kwaliteit € 73
         
Detectiebox RG037C   Professionele kwaliteit € 95


  • Radius instelbaar van 3 tot 10 meter
  • Tijd instelbaar van 8 sec. tot 12 min.
  • Max. aan te sluiten vermogen 1.100 watt
  • Luxwaarde vrij in te stellen
  • 2 jaar garantie
  • Levertijd +/- 7 dagen

Meer informatie Bewegingsmelders

Bedrijfsnaam
Uw naam *
Telefoon
E-mail *
Bericht

Copyright Energie Besparen Doen Wij Zo BV/ EBDWZ